1

Składniki

100 Mililitrów
Kawa NESCAFÉ
20 Mililitrów
Koniak
10 Mililitrów
Likier kakaowy
10 Mililitrów
Śmietanka
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
Czekolada w proszku
0.5 Łyżeczki
cukier puder
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtko ubijać trzepaczką dodając porcjami śmietankę aż do otrzymania pieniącej się, jednorodnej masy. Kawę wlać do rondelka, dodać koniak oraz likier kakaowy, wsypać cukier puder oraz czekoladę w proszku. Rondelek postawić na ogniu i podgrzewać ciągle mieszając. Nie można dopuścić do zagotowania się naparu. Gotowy napój przelać do kubeczka. Na wierzch położyć żółtko ubite ze śmietaną i posypać świeżo utartą gałką muszkatołową.

Opis

nie radze po niej prowadzic samochodu:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!