Kawa karnawałowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kawa karnawałowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6850-1702057963449.jpeg&w=3840&q=75)
nie radze po niej prowadzic samochodu:)
1
0 / 0
nie radze po niej prowadzic samochodu:)
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 kawa nescafé
20 koniak
10 likier kakaowy
10 śmietanka
1 szczyp. gałka muszkatołowa
0.50 łyżecz. czekolada w proszku
0.50 łyżecz. cukier puder
1 szt. żółtko jaja kurzego
Przygotowanie
1
Żółtko ubijać trzepaczką dodając porcjami śmietankę aż do otrzymania pieniącej się, jednorodnej masy. Kawę wlać do rondelka, dodać koniak oraz likier kakaowy, wsypać cukier puder oraz czekoladę w proszku. Rondelek postawić na ogniu i podgrzewać ciągle mieszając. Nie można dopuścić do zagotowania się naparu. Gotowy napój przelać do kubeczka. Na wierzch położyć żółtko ubite ze śmietaną i posypać świeżo utartą gałką muszkatołową.