Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią

EkspertOdKuchni
Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią

0

0 / 0

Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom szybkich dań i smacznych kombinacji kulinarnych. To potrawa o wyrazistym smaku i różnorodnej teksturze, które świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Połączenie indyka, kaszy, bobu, cukinii i intensywnych dodatków tworzy sycącą propozycję dla osób poszukujących pomysłów na zdrowe i urozmaicone posiłki. Życzymy smacznego!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 przecier pomidorowy łowicz

100 g kasza gryczana

200 g pierś z indyka

150 g bób

0.50 szt. cukinia

1 szt. cebula

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. cukier

1 szt. oliwa do smażenia

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Bób gotujemy w osolonej wodzie i po ostygnięciu obieramy go.

3

Pierś z indyka kroimy w paski i smażymy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną cebulą w kostkę i po chwili dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, cukinię pokrojoną na pół księżyce i obrany bób.

4

Wszystko razem smażymy jeszcze przez chwilę i dodajemy przecier pomidorowy Łowicz.

5

Następnie dodajemy do wszystkiego ugotowaną kaszę gryczaną i mieszamy wszystko razem.

6

Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią można posypać ulubionym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły