Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973616962.jpeg&w=3840&q=75)
Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom szybkich dań i smacznych kombinacji kulinarnych. To potrawa o wyrazistym smaku i różnorodnej teksturze, które świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Połączenie indyka, kaszy, bobu, cukinii i intensywnych dodatków tworzy sycącą propozycję dla osób poszukujących pomysłów na zdrowe i urozmaicone posiłki. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom szybkich dań i smacznych kombinacji kulinarnych. To potrawa o wyrazistym smaku i różnorodnej teksturze, które świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Połączenie indyka, kaszy, bobu, cukinii i intensywnych dodatków tworzy sycącą propozycję dla osób poszukujących pomysłów na zdrowe i urozmaicone posiłki. Życzymy smacznego!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 przecier pomidorowy łowicz
100 g kasza gryczana
200 g pierś z indyka
150 g bób
0.50 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
1 szt. oliwa do smażenia
Przygotowanie
Kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Bób gotujemy w osolonej wodzie i po ostygnięciu obieramy go.
Pierś z indyka kroimy w paski i smażymy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną cebulą w kostkę i po chwili dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, cukinię pokrojoną na pół księżyce i obrany bób.
Wszystko razem smażymy jeszcze przez chwilę i dodajemy przecier pomidorowy Łowicz.
Następnie dodajemy do wszystkiego ugotowaną kaszę gryczaną i mieszamy wszystko razem.
Kaszotto z indykiem, bobem i cukinią można posypać ulubionym serem.