Kaszotto z aromatycznymi pomidorami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Kaszotto z aromatycznymi pomidorami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246575.jpeg&w=3840&q=75)
Obiad w pracy? Każdy wie, że najlepiej sprawdzi się danie jednogarnkowe! Ugotuj kaszotto z dodatkiem wędzonego boczku i cebulki. Dodaj przecier pomidorowy, aby kasza nabrała koloru i aromatu, dorzuć parmezan do smaku i ciesz się smakami inspirowanymi kuchnią polską i włoską!
0
0 / 0
Obiad w pracy? Każdy wie, że najlepiej sprawdzi się danie jednogarnkowe! Ugotuj kaszotto z dodatkiem wędzonego boczku i cebulki. Dodaj przecier pomidorowy, aby kasza nabrała koloru i aromatu, dorzuć parmezan do smaku i ciesz się smakami inspirowanymi kuchnią polską i włoską!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. lubella kasza jęczmienna
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
1 l bulion warzywny
30 dag. boczek wędzony
2 szczyp. sól, pieprz
30 g parmezan
Przygotowanie
Podsmażamy drobno pokrojone mięso z cebulą. Tak podsmażone mięso mieszany z surową kaszą i przecierem pomidorowym.
W zależności od (płynności przecieru), podlewamy wodą.
Dodajemy przyprawy i posypujemy startym parmezanem.