Kaszotto z aromatycznymi pomidorami
lubella
Obiad w pracy? Każdy wie, że najlepiej sprawdzi się danie jednogarnkowe! Ugotuj kaszotto z dodatkiem wędzonego boczku i cebulki. Dodaj przecier pomidorowy, aby kasza nabrała koloru i aromatu, dorzuć parmezan do smaku i ciesz się smakami inspirowanymi kuchnią polską i włoską!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Obiad w pracy? Każdy wie, że najlepiej sprawdzi się danie jednogarnkowe! Ugotuj kaszotto z dodatkiem wędzonego boczku i cebulki. Dodaj przecier pomidorowy, aby kasza nabrała koloru i aromatu, dorzuć parmezan do smaku i ciesz się smakami inspirowanymi kuchnią polską i włoską!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szkl. lubella kasza jęczmienna
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
1 l bulion warzywny
30 dag. boczek wędzony
2 szczyp. sól, pieprz
30 g parmezan
Przygotowanie
Podsmażamy drobno pokrojone mięso z cebulą. Tak podsmażone mięso mieszany z surową kaszą i przecierem pomidorowym.
W zależności od (płynności przecieru), podlewamy wodą.
Dodajemy przyprawy i posypujemy startym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.