Kaszotto z aromatycznymi pomidorami

lubella
Kaszotto z aromatycznymi pomidorami

0

0 / 0

Obiad w pracy? Każdy wie, że najlepiej sprawdzi się danie jednogarnkowe! Ugotuj kaszotto z dodatkiem wędzonego boczku i cebulki. Dodaj przecier pomidorowy, aby kasza nabrała koloru i aromatu, dorzuć parmezan do smaku i ciesz się smakami inspirowanymi kuchnią polską i włoską!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szkl. lubella kasza jęczmienna

1 opak. przecier pomidorowy łowicz

1 l bulion warzywny

30 dek. boczek wędzony

2 szcz. sól, pieprz

30 g parmezan

Przygotowanie


1

Podsmażamy drobno pokrojone mięso z cebulą. Tak podsmażone mięso mieszany z surową kaszą i przecierem pomidorowym.

2

W zależności od (płynności przecieru), podlewamy wodą.

3

Dodajemy przyprawy i posypujemy startym parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły