1

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
cukier
50 Sztuk
herbatniki
7 Łyżek
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto robimy w dowolnej blaszcze o wymiarach nieco mniejszych niz tradycyjne.
  2. Mleko, cukier kasze manna, margaryne dzielimy do dwóch garnków na połowe.
  3. W jednym gotujemy z kakaem, a drugą samą, po ugotowaniu dodajemy wiróki i mieszamy.
  4. Na blaszcce ukladamy wartswe herbtaników i wylkewamy na nią gorącą kaszke kakaowa, kladziemy następną warstwe i kaszke kokosowa, na to herbatniki i polewa

Opis

ciasto wymyślone 'na poczekaniu' :) z zamiłowania do kaszy mannej uwielbiam eksperymentować nowe desery z jej wykorzystaniem:)

Podobne przepisy

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Podwójnie kakaowe rogaliki

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Podwójnie kakaowe rogaliki

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!