1

Składniki

1 Kostka
margaryna zwykła
1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
cukier
50 Sztuk
herbatniki
3 Łyżki
kakao w proszku
7 Łyżek
wiórki kokosowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto robimy w dowolnej blaszcze o wymiarach nieco mniejszych niz tradycyjne.
  2. Mleko, cukier kasze manna, margaryne dzielimy do dwóch garnków na połowe.
  3. W jednym gotujemy z kakaem, a drugą samą, po ugotowaniu dodajemy wiróki i mieszamy.
  4. Na blaszcce ukladamy wartswe herbtaników i wylkewamy na nią gorącą kaszke kakaowa, kladziemy następną warstwe i kaszke kokosowa, na to herbatniki i polewa

Opis

ciasto wymyślone 'na poczekaniu' :) z zamiłowania do kaszy mannej uwielbiam eksperymentować nowe desery z jej wykorzystaniem:)

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz.

Podwójnie kakaowe rogaliki

Łatwy Do 3 godz.

Toffi

Średni Do 1 godz.

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz.

Ciastka z cukrem

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!