0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
100 Gramów
mąka owsiana
2 Szklanki
mleko UHT 3,2%
3 Łyżki
ingridient
syrop malinowy Łowicz
1 Łyżka
maliny
1 Łyżka
cukier
Kalorie dla 1 porcji
0-100 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jedną szklankę mleka wlać do garnka. Dodać sok malinowy i zagotować. Zmniejszyć ogień. Wsypać 3 kopiaste łyżki mąki owsianej i maliny. Zagotować do zgęstnienia. Dobrze wymieszać.
  2. Jedną szklankę mleka zagotować z łyżką cukru oraz kakao. Zmniejszyć ogień i wsypać 3 kopiaste łyżki mąki owsianej. Zdjąć z ognia.
  3. Małą łyżeczką nakładać na przemian kaszkę malinową i czekoladową tworząc zebrę.

Opis

Na takie drugie śniadanie będzie miało ochotę każde dziecko. W sam raz do zamykanego pojemniczka. Pożywne i zdrowe śniadanie, dające dziecku energię na kolejne godziny dnia. Moc smaku kakao i malin idealnie się łączy tworząc pyszny posiłek, który dziecko może zabrać ze sobą w plecaku do szkoły.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz
Chleb w lamparcie cętki

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!