Kaszka owsiana-zebra, malinowo-czekoladowa

EdytaPochopien
Kaszka owsiana-zebra, malinowo-czekoladowa

0

0 / 0

Na takie drugie śniadanie będzie miało ochotę każde dziecko. W sam raz do zamykanego pojemniczka. Pożywne i zdrowe śniadanie, dające dziecku energię na kolejne godziny dnia. Moc smaku kakao i malin idealnie się łączy tworząc pyszny posiłek, który dziecko może zabrać ze sobą w plecaku do szkoły.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 g mąka owsiana

2 szkl. mleko uht 3,2%

3 łyżka syrop malinowy łowicz

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka maliny

1 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Jedną szklankę mleka wlać do garnka. Dodać sok malinowy i zagotować. Zmniejszyć ogień. Wsypać 3 kopiaste łyżki mąki owsianej i maliny. Zagotować do zgęstnienia. Dobrze wymieszać.

2

Jedną szklankę mleka zagotować z łyżką cukru oraz kakao. Zmniejszyć ogień i wsypać 3 kopiaste łyżki mąki owsianej. Zdjąć z ognia.

3

Małą łyżeczką nakładać na przemian kaszkę malinową i czekoladową tworząc zebrę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły