Example thumb
0

Składniki

600 Mililitrów
woda
100 Gramów
Kasza kukurydziana
1 Sztuka
banan
2 Łyżki
rodzynki
2 Łyżki
nasiona słonecznika
2 Łyżki
Płatki owsiane
2 Łyżki
orzechy włoskie
4 Łyżki
Dżem morelowy niskosłodzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień.
  2. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i posiekane orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana.
  3. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu (najlepiej kwaskowatego) na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

Opis

Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!