0

Składniki

600 Mililitrów
woda
100 Gramów
Kasza kukurydziana
1 Sztuka
banan
2 Łyżki
rodzynki
2 Łyżki
nasiona słonecznika
2 Łyżki
Płatki owsiane
2 Łyżki
orzechy włoskie
4 Łyżki
Dżem morelowy niskosłodzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień.
  2. Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i posiekane orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana.
  3. Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu (najlepiej kwaskowatego) na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

Opis

Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

SAŁATKA Z MAKARONEM ŚWIDERKI I OSCYPKIEM

Łatwy Do 20 min.

SAŁATKA Z MAKARONEM USZKA I WĘDZONYMI SZPROTKAMI

Średni Do 40 min.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!