Kaszka na słodko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kaszka na słodko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976184162.jpeg&w=3840&q=75)
Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.
0
0 / 0
Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
600 woda
100 g kasza kukurydziana
1 szt. banan
2 łyżka rodzynki
2 łyżka nasiona słonecznika
2 łyżka płatki owsiane
2 łyżka orzechy włoskie
4 łyżka dżem morelowy niskosłodzony
Przygotowanie
Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień.
Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i posiekane orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana.
Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu (najlepiej kwaskowatego) na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!