Kaszka na słodko

m7
Kaszka na słodko

0

0 / 0

Kaszka kukurydziana na słodko zasmakuje nawet największym niejadkom.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

600 woda

100 g kasza kukurydziana

1 szt. banan

2 łyżka rodzynki

2 łyżka nasiona słonecznika

2 łyżka płatki owsiane

2 łyżka orzechy włoskie

4 łyżka dżem morelowy niskosłodzony

Przygotowanie


1

Wodę gotujemy doprowadzając do wrzenia, a następnie nie ściągając jej z gazu wsypujemy kaszę kukurydzianą i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki. Gaz przykręcamy aby był najmniejszy płomień.

2

Kiedy kasza zaczyna gęstnieć, dorzucamy po kolei rodzynki, słonecznik, płatki i posiekane orzechy. Cały czas mieszamy. Kiedy już kasza zgęstnieje, wyłączamy gaz i wrzucamy pokrojonego w plasterki banana.

3

Wszystko dokładnie jeszcze raz mieszamy i wykładamy na talerze w formie kopca. Robimy na środku dołeczek i wlewamy do niego po dwie łyżki dżemu (najlepiej kwaskowatego) na porcję. Możemy udekorować orzechami włoskimi. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły