1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Słoik dowolnej konfitury
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka rozdrabniamy z 1 szkl. mleka, wsypujemy kaszę i odstawiamy na 5 min. aby spęczniała.
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę. Resztę mleka zagotowujemy, wsypujemy sól i kaszę.
  3. Gotujemy na małym ogniu aż kasza zacznie gęstnieć. Dodajemy pianę z białek, mieszamy.
  4. Gorącą kaszkę przekładamy do salaterek. Na wierzch nakładamy konfitury.

Opis

Prosta do wykonania a jakże wyśmienita kaszka! Przepis z jakieś gazetki o gotowaniu.... Polecam! :)

Podobne przepisy

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz.

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Łatwy Do 40 min.

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min.

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Gofry

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!