1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Słoik dowolnej konfitury
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka rozdrabniamy z 1 szkl. mleka, wsypujemy kaszę i odstawiamy na 5 min. aby spęczniała.
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę. Resztę mleka zagotowujemy, wsypujemy sól i kaszę.
  3. Gotujemy na małym ogniu aż kasza zacznie gęstnieć. Dodajemy pianę z białek, mieszamy.
  4. Gorącą kaszkę przekładamy do salaterek. Na wierzch nakładamy konfitury.

Opis

Prosta do wykonania a jakże wyśmienita kaszka! Przepis z jakieś gazetki o gotowaniu.... Polecam! :)

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Gryczane placuszki z dżemem 100%

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gryczane placuszki z dżemem 100%

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Ciasto Biskup

Przepis
Średni Do 2 godz
Ciasto Biskup

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Kakaowa karpatka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowa karpatka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!