Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Litr
mleko
1 Szklanka
kasza manna
2 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Słoik dowolnej konfitury
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka rozdrabniamy z 1 szkl. mleka, wsypujemy kaszę i odstawiamy na 5 min. aby spęczniała.
  2. Białka ubijamy na sztywna pianę. Resztę mleka zagotowujemy, wsypujemy sól i kaszę.
  3. Gotujemy na małym ogniu aż kasza zacznie gęstnieć. Dodajemy pianę z białek, mieszamy.
  4. Gorącą kaszkę przekładamy do salaterek. Na wierzch nakładamy konfitury.

Opis

Prosta do wykonania a jakże wyśmienita kaszka! Przepis z jakieś gazetki o gotowaniu.... Polecam! :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!