Kaszka manna na mleku

m7
Kaszka manna na mleku

Średnia 0 / 0

Oceń!

Receptura na ten pyszny, łatwy, niedrogi deser pochodzi z mojego starego zeszytu z przepisami.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. cukier waniliowy

2 łyżka cukier

2 łyżka powidła śliwkowe łowicz

0.50 l mleko

0.50 szkl. kasza manna

Przygotowanie


Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu, gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka. Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

268

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły