Kaszka manna na mleku

m7
Kaszka manna na mleku

0

0 / 0

Receptura na ten pyszny, łatwy, niedrogi deser pochodzi z mojego starego zeszytu z przepisami.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. cukier waniliowy

2 łyżka cukier

2 łyżka powidła śliwkowe łowicz

0.50 l mleko

0.50 szkl. kasza manna

Przygotowanie


1

Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu, gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka. Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

268

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły