0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
powidła śliwkowe
0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu, gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka. Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze.

Opis

Receptura na ten pyszny, łatwy, niedrogi deser pochodzi z mojego starego zeszytu z przepisami.

Podobne przepisy

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min

Puszysty sernik

Średni Do 40 min

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Chleb w lamparcie cętki

Łatwy Do 3 godz

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!