0

Składniki

1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
cukier
2 Łyżki
powidła śliwkowe
0.5 Litra
mleko
0.5 Szklanki
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszkę wsypać do gotującego się mleka, posłodzić do smaku. Gotować na wolnym ogniu, gdy zacznie gęstnieć, mieszać, bo łatwo przywiera do dna garnuszka. Ostudzić chwilkę i rozłożyć na talerze.

Opis

Receptura na ten pyszny, łatwy, niedrogi deser pochodzi z mojego starego zeszytu z przepisami.

Podobne przepisy

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!