Kaszanka z surówką z młodej kapusty

kontakt_5
Kaszanka z surówką z młodej kapusty

Średnia 3 / 1

Oceń!

Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

600 g kaszanka

2 szt. cebula cukrowa

1 szt. młoda kapusta

4 szt. młoda marchewka

1 pęcz. szczypiorek

5 łyżka olej rzepakowy

1 szczyp. sól

Przygotowanie


Kaszankę dzielimy na 4 porcje i układamy każdą na folii aluminiowej.

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Układamy po kilka piórek cebuli przy każdej kaszance i zawijamy je szczelnie w folię aluminiową.

Kapustę kroimy w bardzo cienkie plasterki, solimy i odstawiamy.

W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy je na grubych oczkach tarki.

Szczypiorek myjemy, wycieramy i kroimy drobno.

Kapustę odciskamy z wody, którą wypuściła i wkładamy do miski. Dodajemy startą marchew oraz posiekany szczypiorek.

Dodajemy olej i mieszamy. Kaszanki zawinięte w folię kładziemy na grillu na ok 15 minut. Podajemy z surówką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

654

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły