Kaszanka z surówką z młodej kapusty
kontakt_5
Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!
0
3 / 1
Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g kaszanka
2 szt. cebula cukrowa
1 szt. młoda kapusta
4 szt. młoda marchewka
1 pęcz. szczypiorek
5 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Kaszankę dzielimy na 4 porcje i układamy każdą na folii aluminiowej.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Układamy po kilka piórek cebuli przy każdej kaszance i zawijamy je szczelnie w folię aluminiową.
Kapustę kroimy w bardzo cienkie plasterki, solimy i odstawiamy.
W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy je na grubych oczkach tarki.
Szczypiorek myjemy, wycieramy i kroimy drobno.
Kapustę odciskamy z wody, którą wypuściła i wkładamy do miski. Dodajemy startą marchew oraz posiekany szczypiorek.
Dodajemy olej i mieszamy. Kaszanki zawinięte w folię kładziemy na grillu na ok 15 minut. Podajemy z surówką.