Kaszanka z surówką z młodej kapusty
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![Kaszanka z surówką z młodej kapusty](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973087223.jpeg&w=3840&q=75)
Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!
0
3 / 1
Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
600 g kaszanka
2 szt. cebula cukrowa
1 szt. młoda kapusta
4 szt. młoda marchewka
1 pęcz. szczypiorek
5 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Kaszankę dzielimy na 4 porcje i układamy każdą na folii aluminiowej.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Układamy po kilka piórek cebuli przy każdej kaszance i zawijamy je szczelnie w folię aluminiową.
Kapustę kroimy w bardzo cienkie plasterki, solimy i odstawiamy.
W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy je na grubych oczkach tarki.
Szczypiorek myjemy, wycieramy i kroimy drobno.
Kapustę odciskamy z wody, którą wypuściła i wkładamy do miski. Dodajemy startą marchew oraz posiekany szczypiorek.
Dodajemy olej i mieszamy. Kaszanki zawinięte w folię kładziemy na grillu na ok 15 minut. Podajemy z surówką.