Kaszanka z surówką z młodej kapusty

kontakt_5
Kaszanka z surówką z młodej kapusty

0

3 / 1

Kto raz spróbował kaszanki, ten zna jej fantastyczny smak. A gdyby tak dodać do niej młodą kapustę? Uwierzcie nam na słowo – to pyszne połączenie!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

600 g kaszanka

2 szt. cebula cukrowa

1 szt. młoda kapusta

4 szt. młoda marchewka

1 pęcz. szczypiorek

5 łyżka olej rzepakowy

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Kaszankę dzielimy na 4 porcje i układamy każdą na folii aluminiowej.

2

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Układamy po kilka piórek cebuli przy każdej kaszance i zawijamy je szczelnie w folię aluminiową.

3

Kapustę kroimy w bardzo cienkie plasterki, solimy i odstawiamy.

4

W tym czasie obieramy marchewki i ścieramy je na grubych oczkach tarki.

5

Szczypiorek myjemy, wycieramy i kroimy drobno.

6

Kapustę odciskamy z wody, którą wypuściła i wkładamy do miski. Dodajemy startą marchew oraz posiekany szczypiorek.

7

Dodajemy olej i mieszamy. Kaszanki zawinięte w folię kładziemy na grillu na ok 15 minut. Podajemy z surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły