Kaszanka z grilla z chrzanem i ogórkami korniszonami z czosnkiem Krakus

formularz
Kaszanka z grilla z chrzanem i ogórkami korniszonami z czosnkiem Krakus

2

5 / 1

Kaszanka grillowana w nowym wydaniu z młodymi ziemniaczkami i sosem tatarskim smakuje wyśmienicie!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. kaszanka

4 szt. ziemniaki młode

2 szt. cebula

1 szcz. sól

2 łyżka olej

4 łyżka majonez

1 łyżka jogurt grecki

3 szt. ogórki korniszony z czosnkiem krakus

1 łyżeczka chrzan krakus

1 łyżeczka posiekany koperek

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Młode ziemniaczki wyszorować ze skórki, pokroić w 5 mm plastry, skropić olejem i doprawić solą. Cebule pokroić w piórka, skropić olejem.

2

Na środku folii ułożyć kaszankę, po jednym boku plastry ziemniaczane, po drugiej pokrojoną cebulę i całość szczelnie zawinąć.

3

Grillować do momentu, aż ziemniaczki będą odpowiednio miękkie.

4

Ogórki drobno pokroić, wymieszać z majonezem, jogurtem, posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gorącą kaszanką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły