0

Składniki

4 Sztuki
Kaszanka
4 Sztuki
Ziemniaki młode
2 Sztuki
cebula
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej

Sos tatarski:

4 Łyżki
majonez
1 Łyżka
Jogurt grecki
3 Sztuki
ogórki korniszony z czosnkiem Krakus
1 Łyżeczka
ingridient
chrzan Krakus
1 Łyżeczka
POSIEKANY KOPEREK
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Młode ziemniaczki wyszorować ze skórki, pokroić w 5 mm plastry, skropić olejem i doprawić solą. Cebule pokroić w piórka, skropić olejem.
  2. Na środku folii ułożyć kaszankę, po jednym boku plastry ziemniaczane, po drugiej pokrojoną cebulę i całość szczelnie zawinąć.
  3. Grillować do momentu, aż ziemniaczki będą odpowiednio miękkie.
  4. Ogórki drobno pokroić, wymieszać z majonezem, jogurtem, posiekanym koperkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gorącą kaszanką.

Opis

Kaszanka grillowana w nowym wydaniu ;) z młodymi ziemniaczkami i sosem tatarskim smakuje wyśmienicie!

Podobne przepisy

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Grillowane kwiaty cukinii z łososiem i ogórkiem kiszonym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grillowane kwiaty cukinii z łososiem i ogórkiem kiszonym

Pieczone buraki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczone buraki

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Przepis
Średni Do 3 godz
Smażone pierożki ze świątecznym farszem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!