Kaszanka w panko

Krakus
Kaszanka w panko

1

0 / 0

Kaszanka w panko to propozycja dla wszystkich miłośników tradycyjnych smaków w nowoczesnej odsłonie. Idealnie sprawdzi się jako przekąska na ciepło. Można ją serwować na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach rodzinnych lub jako element dania głównego. Połączenie wyrazistej kaszanki z japońską panierką panko zachwyci każdego miłośnika kulinarnych eksperymentów. Życzymy smacznego!

9

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g kaszanka

1 szt. jajko

1 łyżka chrzan krakus

2 łyżka majonez

1 łyżecz. musztarda miodowa

2 łyżka mąka pszenna

1 opak. panierka panko

1 szt. olej do smażenia

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Kaszankę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do wystygnięcia.

2

Majonez, chrzan oraz musztardę dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą.

3

Z kaszanki uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i panierce panko.

4

Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.

5

Podawać z wcześniej przygotowanym sosem chrzanowo-musztardowym.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

703

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły