Kaszanka w panko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614483528.png&w=3840&q=75)
Krakus
![Kaszanka w panko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1717162258640.jpg&w=3840&q=75)
Kaszanka w panko to propozycja dla wszystkich miłośników tradycyjnych smaków w nowoczesnej odsłonie. Idealnie sprawdzi się jako przekąska na ciepło. Można ją serwować na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach rodzinnych lub jako element dania głównego. Połączenie wyrazistej kaszanki z japońską panierką panko zachwyci każdego miłośnika kulinarnych eksperymentów. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Kaszanka w panko to propozycja dla wszystkich miłośników tradycyjnych smaków w nowoczesnej odsłonie. Idealnie sprawdzi się jako przekąska na ciepło. Można ją serwować na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach rodzinnych lub jako element dania głównego. Połączenie wyrazistej kaszanki z japońską panierką panko zachwyci każdego miłośnika kulinarnych eksperymentów. Życzymy smacznego!
9
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g kaszanka
1 szt. jajko
1 łyżka chrzan krakus
2 łyżka majonez
1 łyżecz. musztarda miodowa
2 łyżka mąka pszenna
1 opak. panierka panko
1 szt. olej do smażenia
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Kaszankę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju. Doprawić pieprzem i solą. Odstawić do wystygnięcia.
Majonez, chrzan oraz musztardę dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem i solą.
Z kaszanki uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i panierce panko.
Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Podawać z wcześniej przygotowanym sosem chrzanowo-musztardowym.