Kaszanka na ostro
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kaszanka na ostro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F773-1702057532425.jpeg&w=3840&q=75)
Przekąska dla dużych i małych.
0
0 / 0
Przekąska dla dużych i małych.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. jajko
6 łyżka bułka tarta
25 dag. kaszanka
6 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Kaszankę należy obrać, a następnie pokroić w plasterki.
2
Jajko roztrzepać z solą, kaszankę panierować w jajku, startym serze żółtym i bułce tartej.
3
Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej kaszankę z obu stron na złoty kolor.