Kaszanka na ostro

m7
Kaszanka na ostro

0

0 / 0

Przekąska dla dużych i małych.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. jajko

6 łyżka bułka tarta

25 dag. kaszanka

6 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Kaszankę należy obrać, a następnie pokroić w plasterki.

2

Jajko roztrzepać z solą, kaszankę panierować w jajku, startym serze żółtym i bułce tartej.

3

Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej kaszankę z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

537

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły