0

Składniki

45 Mililitrów
rum
1 Litr
mleko UHT 3,2%
250 Gramów
masło extra
240 Gramów
kasza manna
220 Gramów
cukier
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
herbatniki
120 Gramów
ingridient
dżem truskawkowy niskosłodzony
3 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę mannę ugotować na mleku, cały czas mieszając .
  2. Wsypać cukier , wymieszać , odstawić do wystygnięcia .
  3. Mieszać co jakiś czas , by na wierzchu nie utworzył się kożuch .
  4. Masło utrzeć , dodając po porcji zimnej kaszy .
  5. Do 2/3 masy dodać cukier waniliowy , do reszty kakao oraz rum .
  6. Na blasze układać warstwami : herbatniki , polewę waniliowego kremu , dżem , znów herbatniki , resztę białej masy .
  7. Na wierzchu ułożyć herbatniki .
  8. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE .

Opis

Kruche herbatniki przełożone dwoma kremami z kaszy manny .

Podobne przepisy

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Czekociasto z patelni

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekociasto z patelni

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka kruche z marmoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasteczka kruche z marmoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!