Kaszak z manny

m7
Kaszak z manny

0

0 / 0

Kruche herbatniki przełożone dwoma kremami z kaszy manny .

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

45 rum

1 l mleko uht 3,2%

250 g masło

240 g kasza manna

220 g cukier

16 g cukier waniliowy

500 g herbatniki

120 g dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Kaszę mannę ugotować na mleku, cały czas mieszając .

2

Wsypać cukier , wymieszać , odstawić do wystygnięcia .

3

Mieszać co jakiś czas , by na wierzchu nie utworzył się kożuch .

4

Masło utrzeć , dodając po porcji zimnej kaszy .

5

Do 2/3 masy dodać cukier waniliowy , do reszty kakao oraz rum .

6

Na blasze układać warstwami : herbatniki , polewę waniliowego kremu , dżem , znów herbatniki , resztę białej masy .

7

Na wierzchu ułożyć herbatniki .

8

SCHŁODZIĆ W LODÓWCE .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły