Kaszak z manny

m7
Kaszak z manny

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kruche herbatniki przełożone dwoma kremami z kaszy manny .

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

45 rum

1 l mleko uht 3,2%

250 g masło

240 g kasza manna

220 g cukier

16 g cukier waniliowy

500 g herbatniki

120 g dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

3 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


Kaszę mannę ugotować na mleku, cały czas mieszając .

Wsypać cukier , wymieszać , odstawić do wystygnięcia .

Mieszać co jakiś czas , by na wierzchu nie utworzył się kożuch .

Masło utrzeć , dodając po porcji zimnej kaszy .

Do 2/3 masy dodać cukier waniliowy , do reszty kakao oraz rum .

Na blasze układać warstwami : herbatniki , polewę waniliowego kremu , dżem , znów herbatniki , resztę białej masy .

Na wierzchu ułożyć herbatniki .

SCHŁODZIĆ W LODÓWCE .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

559

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły