0

Składniki

120 Gramów
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
45 Mililitrów
rum
1 Litr
mleko UHT 3,2%
250 Gramów
masło extra
240 Gramów
kasza manna
220 Gramów
cukier
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
herbatniki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę mannę ugotować na mleku, cały czas mieszając .
  2. Wsypać cukier , wymieszać , odstawić do wystygnięcia .
  3. Mieszać co jakiś czas , by na wierzchu nie utworzył się kożuch .
  4. Masło utrzeć , dodając po porcji zimnej kaszy .
  5. Do 2/3 masy dodać cukier waniliowy , do reszty kakao oraz rum .
  6. Na blasze układać warstwami : herbatniki , polewę waniliowego kremu , dżem , znów herbatniki , resztę białej masy .
  7. Na wierzchu ułożyć herbatniki .
  8. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE .

Opis

Kruche herbatniki przełożone dwoma kremami z kaszy manny .

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Pączki z kakaowym nadzieniem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki z kakaowym nadzieniem

Sernik piernikowy

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik piernikowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!