0

Składniki

45 Mililitrów
rum
1 Litr
mleko UHT 3,2%
250 Gramów
masło extra
240 Gramów
kasza manna
220 Gramów
cukier
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
herbatniki
120 Gramów
Dżem truskawkowy niskosłodzony
3 Łyżki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę mannę ugotować na mleku, cały czas mieszając .
  2. Wsypać cukier , wymieszać , odstawić do wystygnięcia .
  3. Mieszać co jakiś czas , by na wierzchu nie utworzył się kożuch .
  4. Masło utrzeć , dodając po porcji zimnej kaszy .
  5. Do 2/3 masy dodać cukier waniliowy , do reszty kakao oraz rum .
  6. Na blasze układać warstwami : herbatniki , polewę waniliowego kremu , dżem , znów herbatniki , resztę białej masy .
  7. Na wierzchu ułożyć herbatniki .
  8. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE .

Opis

Kruche herbatniki przełożone dwoma kremami z kaszy manny .

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!