Kasza manna z syropem malinowym

maspexdigital
Kasza manna z syropem malinowym

0

0 / 0

Kasze manną uwielbiają wszystkie dzieci. Ta szybka, zdrowa i przepyszna propozycja na śniadanie lub przekąskę w połączeniu z sokiem malinowym Łowicz, znajduje również swoich zwolenników wśród dorosłych. Dodaj do kaszy maliny, a uzyskasz smak, do którego chętnie wrócisz.

3

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 mleko

6 łyżka kasza lubella manna

3 łyżka syrop malinowy łowicz

Przygotowanie


1

Mleko zagotowujemy w rondelku i wsypujemy do niego odmierzoną ilość kaszy manny.

2

Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza spęcznieje - ok 10 minut.

3

Podajemy w miseczkach polane syropem malinowym i udekorowane świeżymi malinami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

348

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły