0

Składniki

1 Litr
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
Frużelina wiśniowa
5 Łyżek
cukier
20 Dekagramów
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagotować mleko i powoli wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając,gotować około 2-3 min.
  2. Dosłodzić do smaku
  3. .Przełożyć na talerz i polać frużeliną.
  4. Można jeść na gorąco i na zimno.

Opis

Kasza inny niż zwykle

Podobne przepisy

Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Przepis
Średni Do 2 godz
Sernik wiedeński z wiśniami kandyzowanymi

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Pączki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki

Pączki z marmoladą różaną

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki z marmoladą różaną

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!