0

Składniki

180 Gramów
Kasza jęczmienna perłowa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jabłko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju.
  3. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy.
  4. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną.
  5. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.

Opis

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!