0

Składniki

180 Gramów
Kasza jęczmienna perłowa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jabłko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju.
  3. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy.
  4. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną.
  5. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.

Opis

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!