Example thumb
0

Składniki

180 Gramów
Kasza jęczmienna perłowa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
jabłko
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju.
  3. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy.
  4. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną.
  5. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.

Opis

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!