Kasza jęczmienna z jajem

m7
Kasza jęczmienna z jajem

0

0 / 0

Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 g kasza jęczmienna perłowa

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. marchew

1 szt. jabłko

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kaszę płuczemy i gotujemy.

2

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju.

3

Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy.

4

Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną.

5

Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

638

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły