Kasza jęczmienna z jajem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kasza jęczmienna z jajem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986859191.jpeg&w=3840&q=75)
Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.
0
0 / 0
Kasza jęczmienna jest idealna gdy chcemy szybko ugotować obiad.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
180 g kasza jęczmienna perłowa
1 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. marchew
1 szt. jabłko
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kaszę płuczemy i gotujemy.
2
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju.
3
Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy.
4
Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną.
5
Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy, ścieramy na grubych oczkach i mieszamy.