Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung
m7
o dość specyficznym smaku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
o dość specyficznym smaku
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.30 szkl. kasza jęczmienna perłowa
10 dag. gorgonzola
10 dag. fasola mung kiełki
0.50 kostka kostka rosołowa
Przygotowanie
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
271
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.