Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung

m7
Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung

0

0 / 0

o dość specyficznym smaku

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.30 szkl. kasza jęczmienna perłowa

10 dek. gorgonzola

10 dek. fasola mung kiełki

0.50 kost. kostka rosołowa

Przygotowanie


1

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły