Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kasza jęczmienna z gorgonzolą i kiełkami fasolki mung](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563026.jpeg&w=3840&q=75)
o dość specyficznym smaku
0
0 / 0
o dość specyficznym smaku
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
0.30 szkl. kasza jęczmienna perłowa
10 dag. gorgonzola
10 dag. fasola mung kiełki
0.50 kostka kostka rosołowa
Przygotowanie
1
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w rondelku w szklance wody (stosunek wody do kaszy wynosi 3:1). Dodajemy pół kostki rosołowej i czekamy aż kasza dojdzie. Gd większość wody wyparuje dodajemy kawałeczki sera. Trzymamy na ogniu dopóki ser się nie roztopi i nie pozbędziemy się resztek wody. Wykładamy na talerz i posypujemy kiełkami fasolki mung. Taka kasza sama w sobie jest smaczna, może też być dodatkiem do mięsa.