Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

Admin
Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem

1

0 / 0

Chcesz dodać sobie energii na cały dzień? My proponujemy pełen witamin sok Tymbark z pomarańczy i lekkostrawną kaszę jaglaną na śniadanie! Ten zestaw na pewno rozbudzi cię z rana.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 szkl. kasza jaglana

1 szkl. woda

1 szt. jabłko

1 łyżeczka cynamon

1 łyżka cukier

1 łyżka masło

100 g owoce sezonowe

125 g serek mascarpone

200 śmietana 36%

1 łod. mięta

1 l sok tymbark 100% pomarańcza

Przygotowanie


1

Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Przelej wrzątkiem. Wsyp do garnka i zalej szklanką wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu praz 15 minut, nie mieszaj.

2

Na patelni rozpuść masło z cukrem i cynamonem dodaj pokrojone jabłko, duś kilka minut aż jabłko zmięknie.

3

Dodaj do kaszy, lekko wymieszaj. Ser mascarpone ubij na sztywno ze śmietaną. Kaszę podawaj z łyżką sera, udekoruj owocami i listkiem mięty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły