Kasza jaglana z grzybami
m7
Jedyna wersja kaszy jaglanej , jaką lubię- naprawdę smaczna.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jedyna wersja kaszy jaglanej , jaką lubię- naprawdę smaczna.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
400 g kasza jaglana
50 g masło
25 g grzyby suszone
Przygotowanie
Kaszę wypłukać zalać wodą (około 2 szklanki) i gotować 15 minut. W osobnym garnuszku obgotować grzyby. Do kaszy jaglanej dolać szklankę wywaru z grzybów, posolić do smaku i gotować dalej do miękkości. Ugotowane grzyby drobno posiekać wymieszać z kaszą i masłem, Doprawić pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
368
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.