0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
0.3 Łyżeczki
pieprz
400 Gramów
Kasza jaglana
50 Gramów
masło extra
25 Gramów
grzyby suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę wypłukać zalać wodą (około 2 szklanki) i gotować 15 minut. W osobnym garnuszku obgotować grzyby. Do kaszy jaglanej dolać szklankę wywaru z grzybów, posolić do smaku i gotować dalej do miękkości. Ugotowane grzyby drobno posiekać wymieszać z kaszą i masłem, Doprawić pieprzem.

Opis

Jedyna wersja kaszy jaglanej , jaką lubię- naprawdę smaczna.

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!