Kasza jaglana z grzybami

m7
Kasza jaglana z grzybami

0

0 / 0

Jedyna wersja kaszy jaglanej , jaką lubię- naprawdę smaczna.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

400 g kasza jaglana

50 g masło

25 g grzyby suszone

Przygotowanie


1

Kaszę wypłukać zalać wodą (około 2 szklanki) i gotować 15 minut. W osobnym garnuszku obgotować grzyby. Do kaszy jaglanej dolać szklankę wywaru z grzybów, posolić do smaku i gotować dalej do miękkości. Ugotowane grzyby drobno posiekać wymieszać z kaszą i masłem, Doprawić pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

368

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły