Kasza gryczana z pieczarkami i cebulą

kontakt_1
Kasza gryczana z pieczarkami i cebulą

0

0 / 0

Brak pomysłu na lunch do pracy? Każdy przepis wydaje Ci się trudny i długi w realizacji? Wypróbuj tę kaszę! Przygotujesz ją szybko i bez najmniejszych trudności, a smak powali na kolana każdego! Deser? Masz z głowy. Wystarczy, że podarujesz sobie i rodzinie mus Tymbark, który jest przepyszny, zdrowy i wygodny w spożyciu. Smacznego!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szkl. kasza gryczana

2 szkl. bulion warzywny

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula biała

400 g pieczarki

1 szkl. groszek zielony

3 łyżka pietruszka

1 łyżka oliwa z oliwek truflowa

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. mus tymbark jabłko, cynamon, kasza jaglana

Przygotowanie


1

Kaszę ugotować w bulionie lub wodzie. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać pieczarki , smażyć razem około 10 min. Dodać ugotowaną kaszę oraz groszek, dusić pod przykryciem ok, 5 min.

2

Następnie dodać pietruszkę i skropić oliwą truflową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1313

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

207

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły