0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Szklanki
Kasza gryczana
3 Sztuki
cebula
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
seler
4 Łyżki
masło
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę gotujemy z 5 szkl wody, czekamy aż kasza wchłonie wodę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
  2. cebulę, pieczarki, selera i natkę siekamy. Rozgrzewamy na patelni tłuszcz, smażymy warzywa i grzyby do miękkości. Doprawiamy i mieszamy.
  3. kaszę wykładamy na talerze, na wierzchu układamy warzywa i pieczarki.

Opis

Dobry przepis na zdrowy obiad... :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!