0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Szklanki
Kasza gryczana
3 Sztuki
cebula
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
seler
4 Łyżki
masło
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gotujemy z 5 szkl wody, czekamy aż kasza wchłonie wodę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
  2. cebulę, pieczarki, selera i natkę siekamy. Rozgrzewamy na patelni tłuszcz, smażymy warzywa i grzyby do miękkości. Doprawiamy i mieszamy.
  3. kaszę wykładamy na talerze, na wierzchu układamy warzywa i pieczarki.

Opis

Dobry przepis na zdrowy obiad... :)

Podobne przepisy

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Boeuf strogonof

Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Kura w potrawce

Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!