0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Szklanki
Kasza gryczana
3 Sztuki
cebula
0.5 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
seler
4 Łyżki
masło
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gotujemy z 5 szkl wody, czekamy aż kasza wchłonie wodę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 30-40 minut.
  2. cebulę, pieczarki, selera i natkę siekamy. Rozgrzewamy na patelni tłuszcz, smażymy warzywa i grzyby do miękkości. Doprawiamy i mieszamy.
  3. kaszę wykładamy na talerze, na wierzchu układamy warzywa i pieczarki.

Opis

Dobry przepis na zdrowy obiad... :)

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!