Kasza gryczana z gulaszem wieprzowym i ogórkiem kiszonym

kontakt_1
Kasza gryczana z gulaszem wieprzowym i ogórkiem kiszonym

0

0 / 0

Kluczem do przygotowania perfekcyjnego i sycącego gulaszu wieprzowego jest jakość oraz pochodzenie mięsa. Pamiętaj o niezbędnym dodatku do tej mięsnej potrawy — ogórku kiszonym, który nada potrawie delikatnej kwaskowatości. Smacznego!

18

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g kasza gryczana palona

400 g wieprzowina łopatka

2 szt. cebula biała

1 szt. papryka czerwona

250 g cukinia

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka korzeń

2 łyżeczka papryka mielona słodka

2 łyżeczka papryka mielona ostra

2 łyżeczka papryka wędzona

3 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

6 szt. ogórek kiszony krakus

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 pęcz. świeży koperek

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso pokrojone w kostkę doprawiamy trzema rodzajami papryki. Następnie w garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy nasze mięso z każdej strony. Gdy mięso będzie już gotowe wyjmujemy je z garnka i odkładamy na bok.

2

W tym samym garnku dodajemy pokrojoną cebulę - blanszujemy ją. Dodajemy mięso, liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Podgrzewamy wszystko razem. Następnie dodajemy 200 ml wody. Dusimy przez chwilę na małym ogniu.

3

Kolejno dodajemy startą cukinię, paprykę, marchew i korzeń pietruszki. Nadal dusimy od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy nasz gulasz solą i pieprzem.

4

Kasze gotujemy z godnie instrukcją na opakowaniu.

5

Ugotowaną kaszę polewamy gulaszem, dekorujemy koprem i podajemy pokrojonym ogórkiem kiszonym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły