0

Składniki

180 Gramów
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą.
  3. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką:
  4. http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/surowka-z-marchewki-3

Opis

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!