0
Średnia: 5 (głosów: 1)

Składniki

180 Gramów
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą.
  3. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką:
  4. http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/surowka-z-marchewki-3

Opis

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

Podobne przepisy

Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krokiety z grzybami i kaszą gryczaną

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Zapiekanka z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!