0

Składniki

180 Gramów
Kasza gryczana
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy. Ja polecam sposób, w którym kaszę zalewamy w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewamy wody, gotujemy dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.
  2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Kaszę rozkładamy na talerze, posypujemy podsmażoną cebulą.
  3. Podajemy wraz z surówką marchewkową, np. taką:
  4. http://www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/surowka-z-marchewki-3

Opis

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Ciecierzyca po arabsku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!