Kasza gryczana z cebulką
m7
To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.4 / 9
To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
180 g kasza gryczana
1 szt. cebula
2 łyżka olej
Przygotowanie
Kaszę opłukać i ugotować. Najlepszy sposób jest taki, w którym kaszę należy zalać w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewać wody, gotować dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Kaszę rozłożyć na talerze, posypać podsmażoną cebulą.
Podawać wraz z surówką marchewkową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.