Kasza gryczana z cebulką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kasza gryczana z cebulką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977478844.jpeg&w=3840&q=75)
To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.
0
3.4 / 9
To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
180 g kasza gryczana
1 szt. cebula
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kaszę opłukać i ugotować. Najlepszy sposób jest taki, w którym kaszę należy zalać w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewać wody, gotować dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Kaszę rozłożyć na talerze, posypać podsmażoną cebulą.
3
Podawać wraz z surówką marchewkową.