Kasza gryczana z cebulką

m7
Kasza gryczana z cebulką

0

3.4 / 9

To danie jest proste, ale miłośnicy kaszy gryczanej na pewno je docenią.

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 g kasza gryczana

1 szt. cebula

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kaszę opłukać i ugotować. Najlepszy sposób jest taki, w którym kaszę należy zalać w garnku wrzątkiem, tak aby było 2 cm wody nad kaszą. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Nie dolewać wody, gotować dopóki cała woda nie zostanie wchłonięta przez kaszę.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Kaszę rozłożyć na talerze, posypać podsmażoną cebulą.

3

Podawać wraz z surówką marchewkową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

464

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły