Kartoflanka z kaszą manną

m7
Kartoflanka z kaszą manną

0

2.8 / 8

Smaczna zupa ziemniaczana z kaszą manną.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1.50 l bulion drobiowy

0.25 szkl. kasza manna

1 szt. liść laurowy

4 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. ziele angielskie

0.50 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. marchew

8 szt. ziemniaki

4 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion, do buliony dodać warzywa, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do momentu, gdy warzywa będą miękkie, następnie dodać kaszę manną.

2

Należy uważać wsypując ją do garnka, żeby nie wytworzyły się nieapetyczne grudki. Ja zawsze sypie kaszę delikatnie po całej powierzchni zupy, nie w jednym miejscu.

3

Zupę należy gotować przez kilka minut, aż kasza napęcznieje. Doprawić ją do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną Kucharka.

4

Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną. Zupę możemy przygotowywać z mięsem lub bez niego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły