Kartoflanka

m7
Kartoflanka

0

0 / 0

Zupa na każdy dzień - sycąca i pyszna.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

4 szcz. sól, pieprz

5 szt. ziemniaki

1 szt. kostka rosołowa

4 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

0.50 szt. cebula

1 szt. marchew

2 łyżka śmietana 18%

1 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka masło roślinne

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w kostkę i zalać 1 litrem wody. Gotować z liściem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Gotować do miękkości ziemniaków.

2

Dodać kostkę rosołową i cebulką opieczoną nad palnikiem lub na patelni.

3

Na patelni rozgrzać masło, dodać do niego mąkę, dolać odrobinę zupy, rozprowadzić i całość dodać do zupy.

4

Zupę zaprawić śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.

5

Przed podaniem dodać posiekaną zieleninę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły