Example thumb
0

Składniki

1 Mililitr
przyprawa maggi
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
pieprz czarny
1 Łyżeczka
sól
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
Maślanka spożywcza
4 Sztuki
Kiełbasa śląska
1 Sztuka
seler
5 Sztuk
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
0.5 Kilograma
ziemniaki
0.5 Szklanki
mleko
0.5 Sztuki
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
por
0.5 Sztuki
majeranek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wodę (Na 6 litrowy garnek wlewam ponad połowę) gotować i osolić. Dodać obraną i pokrojoną w większa kostkę marchew, pietruszkę, seler, zieloną część por (kawałek), ziele angielskie i liść laurowy.
  2. Do tego dosypuję jarzynki. Doprowadzić do wrzenia.
  3. W międzyczasie obrać i pokroić w drobną kostkę ziemniaki. I dodać do zupy. Gotować na małym ogniu tak długo, aż zmiękną warzywa.
  4. Mąkę rozmieszać z mlekiem i zabielić zupę.
  5. Dolewać powoli rozbełtana maślankę.
  6. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę z cebulą. Podusić. Dodać do gotującej się zupy i wymieszać.
  7. Doprawić pieprzem, maggi i dosypać majeranku.

Opis

Zupa mojej mamy, uwielbiana przez całą rodzinę, a przepis na nią prosiły nawet moje koleżanki :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!