0

Składniki

1 Kilogram
ziemniaki
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
cebula
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
  2. Połowę boczku i cebuli kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoto, odkładamy do ostudzenia.
  3. Resztę cebuli kroimy w drobną kostkę, dodajemy do utartych ziemniaków, wsypujemy mąkę, sól, pieprz (sporo), wbijamy jajko, dokładamy przestudzony boczek z cebulą i mieszamy. Wykładamy do formy do pieczenia, na to kładziemy plastry boczku i wylewamy ciasto.
  4. Zapiekamy i pilnujemy około 1 godziny.

Opis

Smakuje rewelacyjnie!

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 20 min.

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Kluski śląskie

Łatwy Do 40 min.

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min.

Pierogi z kapustą i mięsem

Średni Do 1 godz.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekanka z makaronem Lubella Pełne Ziarno Gniazda Wstążki ...

Łatwy Do 20 min.

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!