0

Składniki

1 Szczypta
sól
250 Gramów
margaryna
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
Woda przegotowana
1 Szklanka
mąka pszenna
1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
jajka
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
Budyń waniliowy duży
1 Sztuka
Galaretka
175 Dekagramów
margaryna
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wodę, margarynę oraz szczyptę soli zagotować. Zdjąć z ognia. W gorące wsypać mąkę, dobrze wymieszać, przestudzić.
  2. Gdy masa ostygnie, dodać jajka, dobrze wymieszać, podzielić na 2 części, wyłożyć w dwóch równych blaszkach. Każde piec ok. 20 min w temp. 190st.
  3. Galaretkę rozpuścić w 500ml wrzątku, ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać ją na jedną część ciasta. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na mleku z cukrem waniliowym ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce budyniu.
  4. Krem wyłożyć na galaretkę, przykryć drugim ciastem. Przed podaniem posypać pudrem.

Opis

Lubię urozmaicać ciasta.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!