0

Składniki

1 Szczypta
sól
250 Gramów
margaryna
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
Woda przegotowana
1 Szklanka
mąka pszenna
1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
jajka
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
Budyń waniliowy duży
1 Sztuka
Galaretka
175 Dekagramów
margaryna
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę, margarynę oraz szczyptę soli zagotować. Zdjąć z ognia. W gorące wsypać mąkę, dobrze wymieszać, przestudzić.
  2. Gdy masa ostygnie, dodać jajka, dobrze wymieszać, podzielić na 2 części, wyłożyć w dwóch równych blaszkach. Każde piec ok. 20 min w temp. 190st.
  3. Galaretkę rozpuścić w 500ml wrzątku, ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać ją na jedną część ciasta. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na mleku z cukrem waniliowym ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce budyniu.
  4. Krem wyłożyć na galaretkę, przykryć drugim ciastem. Przed podaniem posypać pudrem.

Opis

Lubię urozmaicać ciasta.

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pieczone mini omlety

Łatwy Do 40 min
Pieczone mini omlety

Pieczony naleśnik z owocami

Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Tort leśny mech

Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!