0

Składniki

1 Szczypta
sól
250 Gramów
margaryna
16 Gramów
CUKIER WANILIOWY
1 Szklanka
Woda przegotowana
1 Szklanka
mąka pszenna
1 Szklanka
cukier puder
5 Sztuk
jajka
1 Sztuka
KREM:
1 Sztuka
Budyń waniliowy duży
1 Sztuka
Galaretka
175 Dekagramów
margaryna
0.5 Litra
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę, margarynę oraz szczyptę soli zagotować. Zdjąć z ognia. W gorące wsypać mąkę, dobrze wymieszać, przestudzić.
  2. Gdy masa ostygnie, dodać jajka, dobrze wymieszać, podzielić na 2 części, wyłożyć w dwóch równych blaszkach. Każde piec ok. 20 min w temp. 190st.
  3. Galaretkę rozpuścić w 500ml wrzątku, ostudzić. Gdy zacznie tężeć wylać ją na jedną część ciasta. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na mleku z cukrem waniliowym ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce budyniu.
  4. Krem wyłożyć na galaretkę, przykryć drugim ciastem. Przed podaniem posypać pudrem.

Opis

Lubię urozmaicać ciasta.

Podobne przepisy

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Domowa Drożdżówka

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowa Drożdżówka

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!