Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jesteś fanem karpatki? To idealny przepis dla Ciebie. Tradycyjny krem budyniowy zastąp purée dyniowym, dodaj dżem wiśniowy i ciesz się nowatorską propozycją wypieku z ciasta parzonego.
Składniki na ciasto: |
|||
140 | Gramów | ||
![]() |
|||
10 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Mililitrów |
woda
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
5 | Sztuk |
Jajka
|
|
Krem dyniowy: |
|||
380 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
dyniowe puree
|
|
700 | Mililitrów |
mleko
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
2 | Sztuki |
budyń waniliowy
|
|
250 | Gramów |
masło
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |