Karpatka ciasto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karpatka ciasto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880023.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
0
0 / 0
Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
4 szt. jajko
0.50 szt. margaryna
Przygotowanie
1
Wodę zagotować z margaryną. Dodać przesianą mąkę i zamieszać. Odstawić.
2
Zmiksować jaja z ciastem, około 5 minut.
3
Podzielić ciasto na połowę i dać do natłuszczonych blach.
4
Piec w 170 stopniach przez 20 minut.