Karpatka ciasto

m7
Karpatka ciasto

0

0 / 0

Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

4 szt. jajko

0.50 szt. margaryna

Przygotowanie


1

Wodę zagotować z margaryną. Dodać przesianą mąkę i zamieszać. Odstawić.

2

Zmiksować jaja z ciastem, około 5 minut.

3

Podzielić ciasto na połowę i dać do natłuszczonych blach.

4

Piec w 170 stopniach przez 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

111

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły