Karpatka ciasto

m7

Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
111
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
4 szt. jajko
0.50 szt. margaryna
Przygotowanie
Wodę zagotować z margaryną. Dodać przesianą mąkę i zamieszać. Odstawić.
Zmiksować jaja z ciastem, około 5 minut.
Podzielić ciasto na połowę i dać do natłuszczonych blach.
Piec w 170 stopniach przez 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
111
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.