Karpatka ciasto
m7
Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
0
0 / 0
Ciasto na karpatkę jest naprawdę proste a górki wychodzą jak prawdziwe Karpaty. Wystarczy dodać krem budyniowy i cieszyć się wyjątkowym smakiem karpatki.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
4 szt. jajko
0.50 szt. margaryna
Przygotowanie
1
Wodę zagotować z margaryną. Dodać przesianą mąkę i zamieszać. Odstawić.
2
Zmiksować jaja z ciastem, około 5 minut.
3
Podzielić ciasto na połowę i dać do natłuszczonych blach.
4
Piec w 170 stopniach przez 20 minut.