KARPATKA
m7
Pyszne palce lizac.
0
0 / 0
Pyszne palce lizac.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
180 g margaryna mleczna
15 g proszek do pieczenia
0.75 szkl. woda
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. krem karpatka
12 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
Z margaryny wody gotujemy w garnczku ciasto Dosypujemy mąkę proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy .Ściągamy z ognia studzimy .Wbijamy 6 jajek i miksujemy .Wykładamy na dużą blaszkę i pieczemy 30 minut w temp.180 8 C .przekrawamy na pół.
2
Krem karpatkowy robimy wg przepisu i przekładamy przestygnięte ciasto .Posypujemy pudrem i wstawiamy do lodówki.