KARPATKA

m7
KARPATKA

0

0 / 0

Pyszne palce lizac.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

180 g margaryna mleczna

15 g proszek do pieczenia

0.75 szkl. woda

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. krem karpatka

12 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Z margaryny wody gotujemy w garnczku ciasto Dosypujemy mąkę proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy .Ściągamy z ognia studzimy .Wbijamy 6 jajek i miksujemy .Wykładamy na dużą blaszkę i pieczemy 30 minut w temp.180 8 C .przekrawamy na pół.

2

Krem karpatkowy robimy wg przepisu i przekładamy przestygnięte ciasto .Posypujemy pudrem i wstawiamy do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły