Karpatka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karpatka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210733.jpeg&w=3840&q=75)
Domowa wersja karpatki
0
0 / 0
Domowa wersja karpatki
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
150 g margaryna zwykła
150 g margaryna mleczna
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. budyń śmietankowy
Przygotowanie
1
wode wlewamy do garnka i wrzuamy margaryne i szczypte soli.Zagotowac i wsypac make,caly czas ucierajac ,aby nie powstaly grudki.Zestawiamy z ognia i studzimy.W tym czasie przygotowujemy budyn wedlug przepisu na opakowaniu.Do zimnego ciast wbijamy kolejno jajka i 1 lyzeczke proszku do pieczenia i miksujemy.Gladkie ciasto nakladamy na blaszke i pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.Nie zagladamy podczas pieczenia,zeby nie opadlo.
2
Budyn studzimy i miksujemy z maslem.Po upieczeniu ciasto przekladamy kremem.