Karpatka

m7
Karpatka

0

0 / 0

Domowa wersja karpatki

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

1 szcz. sól

150 g margaryna zwykła

150 g margaryna mleczna

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. budyń śmietankowy

Przygotowanie


1

wode wlewamy do garnka i wrzuamy margaryne i szczypte soli.Zagotowac i wsypac make,caly czas ucierajac ,aby nie powstaly grudki.Zestawiamy z ognia i studzimy.W tym czasie przygotowujemy budyn wedlug przepisu na opakowaniu.Do zimnego ciast wbijamy kolejno jajka i 1 lyzeczke proszku do pieczenia i miksujemy.Gladkie ciasto nakladamy na blaszke i pieczemy w 220 stopniach na zloty kolor.Nie zagladamy podczas pieczenia,zeby nie opadlo.

2

Budyn studzimy i miksujemy z maslem.Po upieczeniu ciasto przekladamy kremem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły