Karpatka
m7
Można też zrobić krem z budyniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Można też zrobić krem z budyniu.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 kostka margaryna
0.25 l woda
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. krem karpatka
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
CIASTO
Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.