Karpatka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karpatka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975739960.jpeg&w=3840&q=75)
Można też zrobić krem z budyniu.
0
0 / 0
Można też zrobić krem z budyniu.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 kostka margaryna
0.25 l woda
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. krem karpatka
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
CIASTO
2
Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
3
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
4
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
5
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.