Karpatka
m7
0
0 / 0
Można też zrobić krem z budyniu.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 kost. margaryna
0.25 l woda
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. krem karpatka
2 łyżka cukier puder
Przygotowanie
1
CIASTO
2
Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.
3
Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.
4
Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.
5
Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.