Karpatka

m7
Karpatka

0

0 / 0

Można też zrobić krem z budyniu.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 kostka margaryna

0.25 l woda

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. krem karpatka

2 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

CIASTO

2

Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę.

3

Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut.

4

Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze.

5

Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temp. 200 stopni. Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem karpatka i posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

162

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły