0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
Krem karpatka
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
masło
2 Łyżki
cukier puder
15 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szklankę wody zagotować z margaryną i mąką. Ostudź, utrzyj dodając jajka a na końcu proszek do pieczenia. Po utarciu rozdzielić ciasto na dwie części nożem porobić krateczki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35min.
  2. Krem: ugotować według przepisu na kartoniku. Ostudzić i utrzeć z kostką masła
  3. Ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem najlepiej przez sitko.
  4. Wstawić do lodówki.

Opis

Pyszna karpatka, sprawdzony przepis

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Ptysie

Średni Do 1 godz
Ptysie

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!