Karpatka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karpatka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973917828.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna karpatka, sprawdzony przepis
0
0 / 0
Pyszna karpatka, sprawdzony przepis
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. krem karpatka
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. masło
2 łyżka cukier puder
15 dag. margaryna
Przygotowanie
1
Szklankę wody zagotować z margaryną i mąką. Ostudź, utrzyj dodając jajka a na końcu proszek do pieczenia. Po utarciu rozdzielić ciasto na dwie części nożem porobić krateczki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35min.
2
Krem: ugotować według przepisu na kartoniku. Ostudzić i utrzeć z kostką masła
3
Ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem najlepiej przez sitko.
4
Wstawić do lodówki.