Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
woda
1 Sztuka
Krem karpatka
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
masło
2 Łyżki
cukier puder
15 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Szklankę wody zagotować z margaryną i mąką. Ostudź, utrzyj dodając jajka a na końcu proszek do pieczenia. Po utarciu rozdzielić ciasto na dwie części nożem porobić krateczki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35min.
  2. Krem: ugotować według przepisu na kartoniku. Ostudzić i utrzeć z kostką masła
  3. Ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem najlepiej przez sitko.
  4. Wstawić do lodówki.

Opis

Pyszna karpatka, sprawdzony przepis

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!