Karpatka

m7
Karpatka

0

0 / 0

Pyszna karpatka, sprawdzony przepis

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. woda

1 szt. krem karpatka

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. masło

2 łyżka cukier puder

15 dek. margaryna

Przygotowanie


1

Szklankę wody zagotować z margaryną i mąką. Ostudź, utrzyj dodając jajka a na końcu proszek do pieczenia. Po utarciu rozdzielić ciasto na dwie części nożem porobić krateczki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35min.

2

Krem: ugotować według przepisu na kartoniku. Ostudzić i utrzeć z kostką masła

3

Ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem najlepiej przez sitko.

4

Wstawić do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły