Karpatka

m7

Pyszna karpatka, sprawdzony przepis
Wartości odżywcze na porcję
Energia
119
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna karpatka, sprawdzony przepis
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. woda
1 szt. krem karpatka
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. masło
2 łyżka cukier puder
15 dag. margaryna
Przygotowanie
Szklankę wody zagotować z margaryną i mąką. Ostudź, utrzyj dodając jajka a na końcu proszek do pieczenia. Po utarciu rozdzielić ciasto na dwie części nożem porobić krateczki i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35min.
Krem: ugotować według przepisu na kartoniku. Ostudzić i utrzeć z kostką masła
Ciasto przełożyć kremem i posypać cukrem pudrem najlepiej przez sitko.
Wstawić do lodówki.