Karpatka

m7
Karpatka

0

0 / 0

Bardzo smaczne karpatki!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kostka margaryna zwykła

1 kostka masło

2 szkl. woda

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. mleko

9 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. budyń waniliowy

25 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Ciasto: Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką.

2

Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać.

3

Pod koniec ubijać mikserem.

4

Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec ok 45 minut przez temperaturze 160 stopni C.

5

Masa: Z mleka i budyniu ugotować budyń.

6

Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać.

7

Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

626

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły