Karpatka
m7
Bardzo smaczne karpatki!
0
0 / 0
Bardzo smaczne karpatki!
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
1 kostka masło
2 szkl. woda
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
9 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. budyń waniliowy
25 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką.
2
Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać.
3
Pod koniec ubijać mikserem.
4
Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec ok 45 minut przez temperaturze 160 stopni C.
5
Masa: Z mleka i budyniu ugotować budyń.
6
Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać.
7
Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.