Karpatka
m7
Bardzo smaczne karpatki!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo smaczne karpatki!
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kostka margaryna zwykła
1 kostka masło
2 szkl. woda
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. mleko
9 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. budyń waniliowy
25 dag. cukier puder
Przygotowanie
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką.
Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać.
Pod koniec ubijać mikserem.
Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec ok 45 minut przez temperaturze 160 stopni C.
Masa: Z mleka i budyniu ugotować budyń.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać.
Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
626
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.