Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

5 Łyżek
1.5 Kilograma
Karp świeży
1 Szczypta
pieprz biały
1 Szczypta
sól
2 Sztuki
jaja kurze całe
6 Łyżek
bułka tarta
1 Łyżka
cytryna
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę oczyścić, podzielić na dzwonka, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić sokiem z cytryny i na 30 min odstawić w chłodnie miejsce.
  2. Panierować kolejno w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Rozgrzać masło lub margarynę i smażyć rybę na średnim ogniu, aż się zrumieni.
  3. Przełożyć z patelni do rondla.
  4. Rybę można usmażyć wcześniej, przed podaniem położyć na każdym kawałku odrobinę masła i wstawić na 15 min do nagrzanego piekarnika.

Opis

idealny karp na wigilijny stół

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Skrzydełka w sosie miodowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Skrzydełka w sosie miodowym

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!