Karp w śmietanie

bartek
Karp w śmietanie

0

0 / 0

Pyszny karp w śmietanie!

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

250 śmietana 18%

1 łyżecz. sól, pieprz

4 g karp świeży

1 szt. cebula

2 łyżka mąka lubella

Przygotowanie


1

Filety karpia nacieramy solą i pieprzem. odstawiamy do lodówki na 5-10 godzin.

2

Filety karpia obtaczamy w mące i smażymy z oby stron.

3

Na maśle szklimy cebulkę, zalewamy śmietaną, poprawiamy pieprzem i solą. Do sosu wkładamy usmażone filety karpia polewamy rybę z każdej strony, podajemy z młodymi ziemniakami lub pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły