Karp w panierce
m7
Smaczny karp to podstawa udanej kolacji
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1012
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
146
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smaczny karp to podstawa udanej kolacji
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg karp świeży
1 kg bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
1 opak. przyprawa do ryb
1 szt. cytryna
2 łyżka pieprz ziołowy
3 łyżka przyprawa typu vegeta
0.50 kg mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Karpia już oprawionego układamy na tacce.Skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawa do ryb ,pieprzem kolorowym świeżo zmielonym i uniwersalną przyprawą do zup typu vegeta.
Szykujemy trzy talerze.Do jednego wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem .Do drugiego wsypujemy mąkę ,a do trzeciego bułkę tartą .
Przyprawionego karpia obtaczamy w mące ,następnie w jajku ,a na końcu w bułce tartej.
Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu około 10 minut z każdej strony .Mamy wtedy pewność ,ze karp będzie dobrze upieczony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1012
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
146
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.