Karp w panierce

m7
Karp w panierce

1

0 / 0

Smaczny karp to podstawa udanej kolacji

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg karp świeży

1 kg bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

1 opak. przyprawa do ryb

1 szt. cytryna

2 łyżka pieprz ziołowy

3 łyżka przyprawa typu vegeta

0.50 kg mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Karpia już oprawionego układamy na tacce.Skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawa do ryb ,pieprzem kolorowym świeżo zmielonym i uniwersalną przyprawą do zup typu vegeta.

2

Szykujemy trzy talerze.Do jednego wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem .Do drugiego wsypujemy mąkę ,a do trzeciego bułkę tartą .

3

Przyprawionego karpia obtaczamy w mące ,następnie w jajku ,a na końcu w bułce tartej.

4

Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu około 10 minut z każdej strony .Mamy wtedy pewność ,ze karp będzie dobrze upieczony.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły