0

Składniki

100 Gramów
300 Mililitrów
olej
4 Szczypty
pieprz
3 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz ziarnisty
1 Łyżeczka
cukier
2.5 Litra
woda
1 Sztuka
ZALEWA
2 Sztuki
Karp świeży
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
gorczyca
0.5 Litra
ocet
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki.
  2. Posolić i popieprzyć.
  3. Obtoczyć w mące i usmażyć.
  4. W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować. Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.
  5. Sól i cukier do smaku.
  6. W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą.
  7. Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

Opis

Karpia w occie przygotowuję zawsze wcześniej. Dzięki temu jest dobrze przesiąknięty zalewą i bardzo smaczny.

Podobne przepisy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!