Karp w occie

m7
Karp w occie

0

0 / 0

Karpia w occie przygotowuję zawsze wcześniej. Dzięki temu jest dobrze przesiąknięty zalewą i bardzo smaczny.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 olej

4 szczyp. pieprz

3 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz ziarnisty

1 łyżecz. cukier

2.50 l woda

100 g mąka lubella puszysta tortowa

2 szt. karp świeży

5 szt. ziele angielskie

5 szt. liść laurowy

1 szt. cebula

1 łyżka gorczyca

0.50 l ocet

Przygotowanie


1

Rybę należy oczyścić i pokroić w dzwonki.

2

Posolić i popieprzyć.

3

Obtoczyć w mące i usmażyć.

4

W międzyczasie należy wszystkie składniki na zalewę zagotować. Smak zalewy zależy od upodobań, jeżeli jest za kwaśna można dolać wody.

5

Sól i cukier do smaku.

6

W dużym słoiku układamy usmażone karpie i zalewamy gorącą zalewą.

7

Zakręcamy słoik i przechowujemy w zimnym miejscu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

708

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

49

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły