Karp w galarecie

uwielbiampl
Karp w galarecie

0

0 / 0

Świąteczny karp

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1500 g karp świeży

5 szt. marchew

5 szt. cebula biała

6 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżka cukier

1 łyżka żelatyna

3 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Gotujemy wywar z cebuli, marchewki oraz głowy i ogona karpia.

2

Przecedzamy i dodajemy cukier. Karpia dzielimy na dzwonka i zalewamy wywarem, następnie dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.

3

Rybę wyjmujemy i usuwamy ości. Wywar gotujemy i przecedzamy, dodajemy łyżkę żelatyny.

4

Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

246

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły