0

Składniki

1500 Gramów
Karp świeży
5 Sztuk
marchew
5 Sztuk
cebula biała
6 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
ŻELATYNA
3 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z cebuli, marchewki oraz głowy i ogona karpia.
  2. Przecedzamy i dodajemy cukier. Karpia dzielimy na dzwonka i zalewamy wywarem, następnie dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.
  3. Rybę wyjmujemy i usuwamy ości. Wywar gotujemy i przecedzamy, dodajemy łyżkę żelatyny.
  4. Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.

Opis

Świąteczny karp

Podobne przepisy

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Spaghetti alla carrettier

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti alla carrettier

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!