Karp w galarecie
uwielbiampl
Świąteczny karp
Wartości odżywcze na porcję
Energia
246
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świąteczny karp
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1500 g karp świeży
5 szt. marchew
5 szt. cebula biała
6 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka cukier
1 łyżka żelatyna
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Gotujemy wywar z cebuli, marchewki oraz głowy i ogona karpia.
Przecedzamy i dodajemy cukier. Karpia dzielimy na dzwonka i zalewamy wywarem, następnie dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.
Rybę wyjmujemy i usuwamy ości. Wywar gotujemy i przecedzamy, dodajemy łyżkę żelatyny.
Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
246
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.