Karp w galarecie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Karp w galarecie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880981.jpeg&w=3840&q=75)
Świąteczny karp
0
0 / 0
Świąteczny karp
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1500 g karp świeży
5 szt. marchew
5 szt. cebula biała
6 szt. pieprz ziarnisty
2 łyżka cukier
1 łyżka żelatyna
3 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Gotujemy wywar z cebuli, marchewki oraz głowy i ogona karpia.
2
Przecedzamy i dodajemy cukier. Karpia dzielimy na dzwonka i zalewamy wywarem, następnie dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.
3
Rybę wyjmujemy i usuwamy ości. Wywar gotujemy i przecedzamy, dodajemy łyżkę żelatyny.
4
Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.