0

Składniki

1500 Gramów
Karp świeży
5 Sztuk
marchew
5 Sztuk
cebula biała
6 Sztuk
pieprz ziarnisty
2 Łyżki
cukier
1 Łyżka
ŻELATYNA
3 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z cebuli, marchewki oraz głowy i ogona karpia.
  2. Przecedzamy i dodajemy cukier. Karpia dzielimy na dzwonka i zalewamy wywarem, następnie dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.
  3. Rybę wyjmujemy i usuwamy ości. Wywar gotujemy i przecedzamy, dodajemy łyżkę żelatyny.
  4. Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.

Opis

Świąteczny karp

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Bigosik z dwóch kapust

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigosik z dwóch kapust

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!