Karp w galarecie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp w galarecie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608911.jpeg&w=3840&q=75)
łatwe w przygotowaniu i baaaaardzo pyszne :) polecam osobom które zachwycają się smakiem ryb
0
0 / 0
łatwe w przygotowaniu i baaaaardzo pyszne :) polecam osobom które zachwycają się smakiem ryb
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg karp świeży
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. maggi
1 szt. włoszczyzna
3 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
5 szt. pieprz ziarnisty
3 szt. ziele angielskie
1 łyżka masło
1 opak. koncentrat bulionu warzywnego krakus
Przygotowanie
Wcześniej należy osolić karpia i zostawić na kilka godzin.
Pokrojoną włoszczyznę gotować z głową karpia przez 30min. W trakcie gotowania dodać bulion warzywny. Odcedzić.
Cebule drobno posiekać, zarumienić na maśle i dodać wcześniej ugotowany wywar, doprawić przyprawami i gotować ok 10min.
Zmniejszyć ogień i włożyć rybę, gotować przez 25min.
Karpia wyjąć i ułożyć na półmisku. Do wywaru dodać cukier i sól i wstawić na 15-20min do lodówki. Stygnącą galaretą zalać rybę.