Karp w galarecie

m7
Karp w galarecie

0

0 / 0

łatwe w przygotowaniu i baaaaardzo pyszne :) polecam osobom które zachwycają się smakiem ryb

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg karp świeży

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. maggi

1 szt. włoszczyzna

3 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

5 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

1 łyżka masło

1 opak. koncentrat bulionu warzywnego krakus

Przygotowanie


1

Wcześniej należy osolić karpia i zostawić na kilka godzin.

2

Pokrojoną włoszczyznę gotować z głową karpia przez 30min. W trakcie gotowania dodać bulion warzywny. Odcedzić.

3

Cebule drobno posiekać, zarumienić na maśle i dodać wcześniej ugotowany wywar, doprawić przyprawami i gotować ok 10min.

4

Zmniejszyć ogień i włożyć rybę, gotować przez 25min.

5

Karpia wyjąć i ułożyć na półmisku. Do wywaru dodać cukier i sól i wstawić na 15-20min do lodówki. Stygnącą galaretą zalać rybę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

806

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły