Karp tradycyjny.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp tradycyjny.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973592117.jpeg&w=3840&q=75)
Smakuje wyjątkowo.
0
0 / 0
Smakuje wyjątkowo.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg karp świeży
1 szczyp. sól
3 szt. jajko
1 szt. bułka tarta
1 szt. sok z cytryny
Przygotowanie
1
Filet myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny i lekko solimy. Odstawiamy na ok 2 godz.
2
Karpia obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na mocno nagrzanym oleju z obydwu stron.