Karp tradycyjny.

m7
Karp tradycyjny.

0

0 / 0

Smakuje wyjątkowo.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg karp świeży

1 szczyp. sól

3 szt. jajko

1 szt. bułka tarta

1 szt. sok z cytryny

Przygotowanie


1

Filet myjemy i skrapiamy sokiem z cytryny i lekko solimy. Odstawiamy na ok 2 godz.

2

Karpia obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na mocno nagrzanym oleju z obydwu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

587

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

64

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły