Karp świąteczny

m7
Karp świąteczny

1

0 / 0

Takiego karpia, zawsze przyrządzała moja mama.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg karp świeży

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 łyżka olej

3 dag. mąka lubella puszysta tortowa

Przygotowanie


1

Karpia wypatroszyć, opłukać, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, mąką.

2

Olej rozgrzać na patelni, włożyć karpia, smażyć z 2 stron. Po usmażeniu, dosmażyć na wolnym ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

479

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły