Karp świąteczny
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp świąteczny](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F845-1702057532435.jpeg&w=3840&q=75)
Takiego karpia, zawsze przyrządzała moja mama.
0
0 / 0
Takiego karpia, zawsze przyrządzała moja mama.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg karp świeży
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 łyżka olej
3 dag. mąka lubella puszysta tortowa
Przygotowanie
1
Karpia wypatroszyć, opłukać, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem, mąką.
2
Olej rozgrzać na patelni, włożyć karpia, smażyć z 2 stron. Po usmażeniu, dosmażyć na wolnym ogniu.