Karp smażony
m7
na Wigilię
Wartości odżywcze na porcję
Energia
23
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
na Wigilię
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
121 porcji
Składniki
1.50 kg karp świeży
1.50 szkl. mąka krupczatka lubella
2 szt. cebula
4 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Karpia dzielimy na dzwonki, skrapiamy sokiem z cytryny, okładamy cebulą i odstawiamy na 2 godziny. Następnie zdejmujemy cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy mąką krupczatką i smażymy na gorącym oleju na rumiano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
23
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
2
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.