Karp smażony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp smażony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2499-1702057627217.jpeg&w=3840&q=75)
na Wigilię
0
0 / 0
na Wigilię
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
121 porcji
Składniki
1.50 kg karp świeży
1.50 szkl. mąka krupczatka lubella
2 szt. cebula
4 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Karpia dzielimy na dzwonki, skrapiamy sokiem z cytryny, okładamy cebulą i odstawiamy na 2 godziny. Następnie zdejmujemy cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy mąką krupczatką i smażymy na gorącym oleju na rumiano.