Karp smażony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp smażony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976851466.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty w przygotowaniu i smaczny karpik
0
0 / 0
Prosty w przygotowaniu i smaczny karpik
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
50 sok z cytryny
150 olej
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
100 g mąka puszysta tortowa lubella
1 szt. karp świeży
Przygotowanie
1
Karpia wypatroszyć, pokroić w dzwonki, umyć.
2
Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.
3
Każdy kawałek karpia obtoczyć w mące i usmażyć na gorącej oliwie.