Karp pieczony
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg tusza karpia
1 łyżka miód lipowy
1 łyżka miód gryczany
1 pęcz. rozmaryn
2 łyżka oliwa z orzechów włoskich
2 szt. sok z cytryny
3 łyżka bułka tarta
1 opak. tymbark jabłko wiśnia
Przygotowanie
Karpia dokładnie myjemy i usuwamy łuski.
Karpia nacieramy solą i rozmarynem, który chowamy w środek ryby.
Miód łączymy z oliwą, sokiem z cytryny dodając bułkę tartą.
Karpia przekładamy do brytfanki i smarujemy glazurą.
Pieczemy 30 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Migdały siekamy a następnie posypujemy nimi rybę i pieczemy jeszcze 50 minut pod przykryciem aż orzechy staną się przypieczone.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
482
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.