Karp pieczony

kontakt_1
Karp pieczony

0

5 / 1

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg tusza karpia

1 łyżka miód lipowy

1 łyżka miód gryczany

1 pęcz. rozmaryn

2 łyżka oliwa z orzechów włoskich

2 szt. sok z cytryny

3 łyżka bułka tarta

1 opak. tymbark jabłko wiśnia

Przygotowanie


1

Karpia dokładnie myjemy i usuwamy łuski.

2

Karpia nacieramy solą i rozmarynem, który chowamy w środek ryby.

3

Miód łączymy z oliwą, sokiem z cytryny dodając bułkę tartą.

4

Karpia przekładamy do brytfanki i smarujemy glazurą.

5

Pieczemy 30 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

6

Migdały siekamy a następnie posypujemy nimi rybę i pieczemy jeszcze 50 minut pod przykryciem aż orzechy staną się przypieczone.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

482

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły