0

Składniki

1 Kilogram
tusza karpia
1 Łyżka
miód lipowy
1 Łyżka
Miód gryczany
1 Pęczek
rozmaryn
2 Łyżki
oliwa z orzechów włoskich
2 Sztuki
sok z cytryny
3 Łyżki
bułka tarta
1 Garść
migdały

Dodatki

1 Opakowanie
ingridient
Tymbark Jabłko Wiśnia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karpia dokładnie myjemy i usuwamy łuski.
  2. Karpia nacieramy solą i rozmarynem, który chowamy w środek ryby.
  3. Miód łączymy z oliwą, sokiem z cytryny dodając bułkę tartą.
  4. Karpia przekładamy do brytfanki i smarujemy glazurą.
  5. Pieczemy 30 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  6. Migdały siekamy a następnie posypujemy nimi rybę i pieczemy jeszcze 50 minut pod przykryciem aż orzechy staną się przypieczone.

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Makaron Lubella Wstążki z długo pieczonym boczkiem i sosem barbeque (grillowym)

Kurczak w sosie prowansalskim

Przepis
Średni Do 40 min
Kurczak w sosie prowansalskim

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Capellini nidi z krewetkami i oliwkami

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!