Karp pieczony

kontakt_1
Karp pieczony

0

5 / 1

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg tusza karpia

1 łyżka miód lipowy

1 łyżka miód gryczany

1 pęcz. rozmaryn

2 łyżka oliwa z orzechów włoskich

2 szt. sok z cytryny

3 łyżka bułka tarta

1 opak. tymbark jabłko wiśnia

Przygotowanie


1

Karpia dokładnie myjemy i usuwamy łuski.

2

Karpia nacieramy solą i rozmarynem, który chowamy w środek ryby.

3

Miód łączymy z oliwą, sokiem z cytryny dodając bułkę tartą.

4

Karpia przekładamy do brytfanki i smarujemy glazurą.

5

Pieczemy 30 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

6

Migdały siekamy a następnie posypujemy nimi rybę i pieczemy jeszcze 50 minut pod przykryciem aż orzechy staną się przypieczone.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły