Karp panierowany
m7
tradycyjna potrawa wigilijna
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1145
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
tradycyjna potrawa wigilijna
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 olej słonecznikowy
1 szczyp. sól
1 szt. karp świeży
2 szt. jajko
20 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Karpia podzielić na dzwonka albo kawałki według uznania.Oczyścić i nasolić na noc.Na drugi dzień panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1145
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
76
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.