Karp panierowany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karp panierowany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975086282.jpeg&w=3840&q=75)
tradycyjna potrawa wigilijna
0
0 / 0
tradycyjna potrawa wigilijna
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 olej słonecznikowy
1 szczyp. sól
1 szt. karp świeży
2 szt. jajko
20 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Karpia podzielić na dzwonka albo kawałki według uznania.Oczyścić i nasolić na noc.Na drugi dzień panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.