Karp panierowany

m7
Karp panierowany

0

0 / 0

tradycyjna potrawa wigilijna

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 olej słonecznikowy

1 szczyp. sól

1 szt. karp świeży

2 szt. jajko

20 dag. bułka tarta

Przygotowanie


1

Karpia podzielić na dzwonka albo kawałki według uznania.Oczyścić i nasolić na noc.Na drugi dzień panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1145

kcal

Białka

76

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

76

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły