Karp panierowany

m7
Karp panierowany

1

0 / 0

Karp panierowany w bułce tartej króluje co roku na moim świątecznym stole. Prosty w przyrządzeniu, pyszny w smaku!:))

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

40 g mąka lubella puszysta tortowa

60 g bułka tarta

1 szkl. masło

1 szt. karp świeży

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Wypatroszonego karpia ( z odciętą głową) pokrój na porcje.

2

Mięso umyj, osusz, dopraw solą , pieprzem. Skrop cytryną.

3

Obtocz: w mące, następnie jajku i bułce tartej.

4

Smaż rybę z obu stron na patelni na tłuszczu do uzyskania złotego koloru.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Smacznego!:)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

697

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły