Karp panierowany
m7
Karp panierowany w bułce tartej króluje co roku na moim świątecznym stole. Prosty w przyrządzeniu, pyszny w smaku!:))
Wartości odżywcze na porcję
Energia
697
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Karp panierowany w bułce tartej króluje co roku na moim świątecznym stole. Prosty w przyrządzeniu, pyszny w smaku!:))
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
40 g mąka lubella puszysta tortowa
60 g bułka tarta
1 szkl. masło
1 szt. karp świeży
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Wypatroszonego karpia ( z odciętą głową) pokrój na porcje.
Mięso umyj, osusz, dopraw solą , pieprzem. Skrop cytryną.
Obtocz: w mące, następnie jajku i bułce tartej.
Smaż rybę z obu stron na patelni na tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Smacznego!:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
697
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.