Karp panierowany
m7
1
0 / 0
Karp panierowany w bułce tartej króluje co roku na moim świątecznym stole. Prosty w przyrządzeniu, pyszny w smaku!:))
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
40 g mąka lubella puszysta tortowa
60 g bułka tarta
1 szkl. masło
1 szt. karp świeży
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cytryna
Przygotowanie
1
Wypatroszonego karpia ( z odciętą głową) pokrój na porcje.
2
Mięso umyj, osusz, dopraw solą , pieprzem. Skrop cytryną.
3
Obtocz: w mące, następnie jajku i bułce tartej.
4
Smaż rybę z obu stron na patelni na tłuszczu do uzyskania złotego koloru.
5
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10 minut. Smacznego!:)