Karp duszony

kontakt_2
Karp duszony

0

0 / 0

Karp duszony to obowiązkowe danie na każdym wigilijnym stole. Prezentujemy przepis na karpia duszonego, który z pewnością przypadnie Wam do gustu. Karp duszony z cebulką i koperkiem to prawdziwa uczta dla podniebienia.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. karp

1 łyżeczka pieprz cytrynowy

5 łyżka mąka pszenna

100 olej

1 łyżka masło

1 szt. cebula

200 śmietana 18%

1 pęcz. koperek

0.50 szt. cytryna

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Karpia nacieramy pieprzem cytrynowym i obtaczamy w mące.

2

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

3

Na drugiej patelni na maśle szklimy pokrojoną w piórka cebulę.

4

Dodajemy do niej karpia oraz śmietanę.

5

Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.

6

Posypujemy koperkiem i podajemy z cząstkami cytryny i ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły