Karp duszony

kontakt_2
Karp duszony

Średnia 0 / 0

Oceń!

Karp duszony to obowiązkowe danie na każdym wigilijnym stole. Prezentujemy przepis na karpia duszonego, który z pewnością przypadnie Wam do gustu. Karp duszony z cebulką i koperkiem to prawdziwa uczta dla podniebienia.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. karp

1 łyżecz. pieprz cytrynowy

5 łyżka mąka pszenna

100 olej

1 łyżka masło

1 szt. cebula

200 śmietana 18%

1 pęcz. koperek

0.50 szt. cytryna

1 opak. ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


Karpia nacieramy pieprzem cytrynowym i obtaczamy w mące.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Na drugiej patelni na maśle szklimy pokrojoną w piórka cebulę.

Dodajemy do niej karpia oraz śmietanę.

Dusimy pod przykryciem przez 10 minut.

Posypujemy koperkiem i podajemy z cząstkami cytryny i ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1544

kcal

Białka

127

gram

Węglowodany

61

gram

Tłuszcze

90

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły