Karo smażony
m7
Świąteczne karp!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
907
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Świąteczne karp!!!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg karp świeży
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka masło
0.50 szkl. olej
1 opak. chrzan krakus
Przygotowanie
Karpia sprawić, odciąć głowę.
Umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić na dzwonka, i oprószyć solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej, dodać masło.
Na niezbyt dużym ogniu smażyć dzwonka karpia z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu przełożyć na chwilę na pergaminowy papier, aby je odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z tartym chrzanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
907
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.