Karo smażony

m7
Karo smażony

0

0 / 0

Świąteczne karp!!!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.50 kg karp świeży

3 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella

2 łyżka masło

0.50 szkl. olej

1 opak. chrzan krakus

Przygotowanie


1

Karpia sprawić, odciąć głowę.

2

Umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.

3

Pokroić na dzwonka, i oprószyć solą i pieprzem.

4

Obtoczyć w mące.

5

Na patelni rozgrzać olej, dodać masło.

6

Na niezbyt dużym ogniu smażyć dzwonka karpia z obu stron na złoty kolor.

7

Po usmażeniu przełożyć na chwilę na pergaminowy papier, aby je odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

8

Podawać z tartym chrzanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły