Karo smażony
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Karo smażony](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976508075.jpeg&w=3840&q=75)
Świąteczne karp!!!
0
0 / 0
Świąteczne karp!!!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1.50 kg karp świeży
3 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
3 łyżka mąka pszenna tortowa lubella
2 łyżka masło
0.50 szkl. olej
1 opak. chrzan krakus
Przygotowanie
1
Karpia sprawić, odciąć głowę.
2
Umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
3
Pokroić na dzwonka, i oprószyć solą i pieprzem.
4
Obtoczyć w mące.
5
Na patelni rozgrzać olej, dodać masło.
6
Na niezbyt dużym ogniu smażyć dzwonka karpia z obu stron na złoty kolor.
7
Po usmażeniu przełożyć na chwilę na pergaminowy papier, aby je odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
8
Podawać z tartym chrzanem.